Lite om mig :


Jag skaffade min första egna hund 1988.

Min första Instruktörsutbildning gick jag 1993 som sedan har följts åt av ett flertal Instruktörsutbildningar i olika inriktningar både privata och på SBK. 

 

Raser jag haft/har är Otterhound, Mellanpudel, Dvärgsnauzer, Tervuren, Malinois och Kelpie.

 

Sedan 12 år tillbaka har jag jobbat professionellt med hundar och deras förare/ägare och de senaste 10 åren har jag inriktat mig mer och mer på agilityförare och deras hundar. 

2005 startade jag mitt företag "Annica Allers Hundtjänst"

 

Jag tränar och tävlar mina hundar på elitnivå i agility och åker runt i hela landet för att hålla kurser. Jag tar även emot kursdeltagare både privat och i grupp på min egen agilitybana.

 

Jag tränar mina hundar i olika grenar, det blir både skydd, lydnad, spår och agility. Jag älskar att träna hund och att se hur hunden fungerar i olika situationer i de olika grenarna är otroligt häftigt, inspirerande och väldigt nyttigt. 

Agilityn ligger mig dock varmast om hjärtat och anledningen är nog den att i agilityn blir jag aldrig färdiglärd. 

1993 kom jag första gången i kontakt med agilityn och jag har hittills inte tröttnat utan tvärtom så blir min drivkraft att bli bättre och utvecklas bara större med åren.

 

Det kommer hela tiden nya saker som gör att man behöver utvecklas, både hundarna och förarna, och sporten avanceras kontinuerligt så det gäller att hänga med .

Jag får oxå väldigt ofta olika aha- upplevelser och kickar i agilityn, både på träning och tävling, och det driver mig oxå att fortsätta.


Jag är alltid noggrann med att hela tiden hålla mig uppdaterad med nyheter inom sporten som jag sedan utvecklar tillsammans med mina egna hundar och självklart även delger mina kursdeltagare. 

 


Mina meriter inom Agility : 

 

Landslaget i 6 år, 2001 - 2005 som ordinarie och 2008 som reserv.

5 FCI - VM

5 NM

3 FMBB " Belgar-VM" med 2 olika hundar.

19 SM med 6 olika hundar. 

SM Guld Individuellt 2005

SM Silver Individuellt 2003 

samt runt 12 Lag medaljer på SM och 5 Lagmedaljer på NM

6 st Hundar som blivit dubbel-champion. 

2 st Hundar som blivit trippel-champion eller mer .