Juli-tävlingarna !

2013-07-29

 

Tävlingarna som vi varit på nu i juli har varit helt fantastiska och jag fattar knappt att det är sant att hundarna har gått så bra som de gjort :). 

 

För Gin hade jag bara två mål med innan vi åkte och det var att få till hennes starter och hennes gunga och allt annat skulle sedan vara bonus. 

 

Starterna har funkat kanonbra och det känns som att jag nu har hittat rätt i hur vi ska göra.

Hon har varit lugn och avslappnad och haft ett gott självförtroende och när starterna har funkat så har vi oxå fått mycket annat positivt på köpet :). 

På gungan har jag diskat henne och tagit om den i två lopp men annars har hon gjort den, inte hundra perfekt men nästintill :). 

 

I och med att starterna har gått så bra som de gjort så har många andra bitar oxå fallit på plats. Gin har gjort så otroligt bra prestationer och verkligen visat hög kapacitet och jag är mäkta stolt över henne, oj vilka dagar vi haft tillsammans :)! 

 

Vi tävlade i 8 dagar och hon har gjort 7 st felfria lopp med topp fem placeringar och det har varit mellan ca 80-150 startande hundar. 

Vi har även fått 7 st SM-pinnar vilket gör att vi är individuellt färdig-kvalade för SM 2014 och naturligtvis oxå fått en hel del poäng som gör att vi klättrat ganska ordentligt på Årets agilityhundslista :). 

 

 

 

Em har oxå varit helt fantastisk :). 

Målet för hennes del på dessa tävlingar var endast att hon skulle få tävlingsträning.

Hon är ung och det enda som är viktigt nu är att vi ska lära känna varandra ordentligt även i tävlingssituationer och naturligtvis oxå att hon ska få rutin. 

Vårat samarbete är A och O och jag är noggrann med att se till att det fortsätter vara starkt. 

För mig är det otroligt viktigt att hon ska känna sig trygg och säker och bibehålla sitt goda självförtroende och det är min stora uppgift att se till att det blir så. 

Tävlingarna ger mig oxå inspiration till att se vad vi behöver träna mer på samtidigt som man får svar på vad som funkar bra. 

 

Att få pinnar och placeringar är naturligtvis väldigt kul men absolut inte det viktigaste, trots detta har hon plockat ett flertal uppflyttningspinnar och även klättrat i klasserna. 

 

Hon är nu mera i klass 3 i agilityklassen och har fått två pinnar i hoppklass 2. 

 

 

Ha det gott 

Hälsn Annica 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden